Zo op het eerste zicht lijkt de Acer Aspire 5 15 A515-57-56RG laptop me een prima basis laptop.
Hij is niet super snel, maar draai wel gestaag door, zelfs met meerder dingen tegelijk geopend.
Hij heeft goed beeld. Het geluid vind ik wat minder en best zacht op de maximale stand. De microfoon is dan juist wel weer scherp, met een video-call ben je goed te verstaan, zelfs met de laptop op armlengte van je af. De webcam geeft ook duidelijk beeld. Wel jammer dat er geen afschermkapje op zit.
Heel fijn vind ik de 3 usb-A en 1 usb-C poorten, met een extern toetenbord en muis heb je er anders al snel te kort. Verder nog HDMI, koptelefoon en Lan aansluitingen en een mogelijkheid voor een slot. Er zit geen aansluiting voor een camera kaartje meer op, maar dat kan meestal ook wel een usb kabel.
Hij heeft een lekker royaal touch-pad, met een vingerafdruk scanner in de hoek, om te kunnen openen zonder wachtwoord. Met wachtwoord kan ook nog steeds, dus meerdere gebruikers is geen probleem. Het toetsenbord tikt fijn en licht op als je typt, met zacht licht achter de letters, dus niet scherp of fel, maar comfortabel als je in het donker typt. Ook heel fijn voor een 15 inch laptop is het aparte numeriek toetsenbord!
Als je het beeldscherm meer dan 45graden opklapt lift hij de achterkant van de laptop wat op, waardoor je toetsenbord wat kantelt. Dat maakt het typen comfortabeler, maar ik ben bang dat het de het de laptop (scharnieren) wel wat kwetsbaarder maakt, bv als de kat er op gaat zitten … uiteraard weet ik (en de kat) dat dat niet mag, maar iedereen met een kat begrijpt me gok ik zo ;-)
Met z’n grafiet grijs en metalen cover aan de bovenkant ziet de laptop er ook mooi uit.
Er zit een proefperiode bij voor het officepakket en virusscanner ed, maar daarna moet je de programma’s kopen en is de basis setup van de laptop sober.
Ik ben een gewone simpele laptop gebruiker en mocht deze laptop een weekje proberen voor een onafhankelijk consumenten testpanel, met de uitdrukkelijke opdracht eerlijk mijn bevinden te delen.
Pluspunten
- meerdere usb aansluitingen
- goeie microfoon
- numeriek toestenbord
- vingerafdruk scanner
Minpunten
- luidsprekers zacht en matig geluid